STIRI

UniCredit, desemnata cea mai buna banca de custodie din Europa Centrala si de Est

Print Adauga la favorite

09.07.2010

In cadrul studiului Cele mai bune banci de custodie din 2010, revista Global Finance a acordat o distinctie Grupului UniCredit pentru reusitele sale din Europa Centrala si de Est. Revista financiara din SUA a desemnat UniCredit drept Cea mai buna banca de custodie din Europa Centrala si de Est. In plus, UniCredit s-a clasat pe locul intai pentru serviciile sale de custodie in Austria si Croatia.

Succesul recent in cadrul studiului revistei Global Finance este ultima dintr-o serie de distinctii atribuite de mass-media serviciilor pentru investitori de la UniCredit in acest an, cu clasari pe locul intai in studiile Banci custode si Banci pentru investitori la nivel global, de la inceputul anului. "Ne-am clasat pe primul loc in toate studiile privind bancile custode din acest an, ceea ce intareste rolul de lider jucat de Grupul UniCredit in calitate de expert pentru procedurile post-comerciale", a declarat Attila Szalay-Berzeviczy, Director al Diviziei Global Securities Services in cadrul Grupului UniCredit.

Divizia Global Securities Services a Grupului UniCredit opereaza in 14 tari din Europa Centrala si de Est (inclusiv in Austria) prin intermediul retelei bancare detinute de UniCredit. Divizia este cea mai mare furnizoare de servicii de custodie din regiune, din punctul de vedere al activelor in administrare, al cotei de piata, cat si ca dimensiune a retelei sale regionale.

Grupul are afaceri in acest domeniu incepand din anii ’90, jucand intotdeauna un rol de deschizator de drumuri in dezvoltarea pietelor de valori mobiliare din regiune. Echipa este alcatuita din 230 de experti in domeniu din toata Europa Centrala si de Est.


Despre UniCredit


Grupul UniCredit este o importanta institutie financiara internationala, cu radacini puternice in 22 de tari europene si cu o retea internationala globala pe aproximativ 50 de piete, cu 9.600 de sucursale si peste 162.000 de angajati la 31 martie 2010.

In Europa Centrala si de Est, UniCredit Group opereaza cea mai mare retea bancara internationala, cu aproximativ 4.000 de sucursale.

Grupul isi desfasoara activitatea in urmatoarele tari: Austria, Azerbaijan, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kargazstan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ucraina. UniCredit este unul dintre cei sase sponsori oficiali ai UEFA Champions League pentru sezonul curent si urmatoarele doua sezoane.

Divizia de servicii bancare pentru companii a UniCredit ofera clientilor, de la firme mici si mijlocii la multinationale si institutii, acces la cea mai mare retea bancara din Europa Centrala si de Est, cat si la sucursale din principalele centre financiare din lume. Colaborarea fructuoasa intre managerii de relatii cu clientii si specialistii liniilor de produse (Finante si consultanta, Piete, Leasing, Servicii bancare pentru tranzactii globale) permite UniCredit sa raspunda prompt cerintelor antreprenoriale ale clientilor. Astfel, UniCredit sustine dezvoltarea clientilor companii si institutii ai Grupului, generand valoare durabila pentru toata partile interesate.

Divizia Global Securities Services a UniCredit combina expertiza locala a peste 2.000 de specialisti cu experienta unei banci sofisticate de tranzactii globale, oferind un set diversificat de competente in domeniile de Cash Management si eBanking, Trade Finance, gestiunea lantului de aprovizionare, comert structurat, finante de export si servicii pentru valori mobiliare. Grupul UniCredit este una dintre cele mai mari banci din Europa pe acest segment, acest lucru fiind demonstrat de multitudinea de distinctii internationale primite. Multumita unei retele internationale alcatuita din peste 10.200 de sucursale in 22 de tari, la care se adauga 4.000 de banci corespondente in 50 de tari din intreaga lume, Grupul UniCredit deserveste peste 400.000 de companii la nivel mondial.

Info Center

021 200 20 20

*2020 (de pe mobil)

Curs valutar

17.04.2015cumpararevanzare
EURO4.354.49
USD4.004.18

toate cursurile

Licitatii publice